streda 12. marca 2014

Dedička - recenzia

Názov knihy: Dedička

Autor/autorka: Amanda Hockingová

Počet strán: 311

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Anotácia: Keď mala Wendy Everlyová šesť rokov, jej matka sa ju pokúsila zabiť, lebo bola presvedčená, že je obluda. O jedenásť rokov Wendy zistí, že mama možno mala pravdu. Nie je tá, za koho sa považovala, a celý život sa jej rozpadá – a to všetko spôsobil Finn Holmes.

Finn je tajomný chlapec, ktorý ju ustavične sleduje. Po každom stretnutí s ním je Wendy vykoľajená, a nesúvisí to iba s jeho príťažlivosťou, ktorú si nechce pripustiť. Onedlho sa však Wendy dozvie pravdu o svojom pôvode: je podhodenec. Hneď po narodení ju vymenili za iné dieťa a Finn ju prišiel odviesť do jej skutočného domova – do kráľovstva Trylov hlboko v horách.

Wendy sa vyberie na cestu do čarovného sveta, o existencii ktorého ani netušila. Je krásny i desivý zároveň a Wendy sa preň musí vzdať starého života a vyrovnať sa s tým, čo ju čaká.


Moja recenzia:

Táto kniha v sebe skrýva naozaj veľa. Niekomu sa to môže zdať tuctové a staré. No mne sa to také nezdalo. Príbeh sedemnásťročnej Wendy, ktorá behom jedného večera opustí brata a sestru a vydá sa z tajomným Finnom do malého mestečka v horách aby spoznala svoju pravú matku je tak dobre spracovaný a výborne napísaný.

Wendy je veľmi dobrá hlavná postava. Má milujúcu tetu, starostlivého brata, pokojný život... čo viac si len môže priať ? Keď však zistí že je trylka a tiež zistí že musí odísť od jej "adoptívnej" rodiny tak je z toho veľmi smutná. Wendy má stále traumu z detstva, kedy sa ju matka pokúsila zabiť.

Finn je veľmi tajomný a uzavretý. Je to v podstate taký trylský Dimitrij. O Wendy sa stará, ale nechce si priznať city k nej.

Celkovo je kniha veľmi dobrý oddychový príbeh a ja jej dávam 4 hviezdičky.

Moje hodnotenie : 4/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára